Donuts uit de oven! Echt een leuke activiteit om met je kinderen (of zelf) te doen. Dit recept is voor 12 donuts. Ik heb 1 bakblik van 6 donuts dus ik heb 2 rondes gedaan. Klik op "lees meer" voor dit recept!
Wat heb je nodig:
- Een oven (180 graden)
- Bakblik speciaal voor donuts
- Beslagkom
- Handmixer of keukenmachine
- Pannetje om de boter te smelten
- Spuitzak en een maatbeker om deze in te leggen voor het vullen.
Ingrediënten voor de donuts:
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 ml soja (ik gebruik soja groeimelk)
- 250 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 15 gram (violife) boter (ja echt maar 15 gram)
- 1 zakje vanillesuiker
Ingrediënten voor het glazuur
- 150 gram poedersuiker
- Eetlepel soja, houd het pak bij de hand om eventueel aan te lengen
- Kleurstof (optie)
wat ga je doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix alles, op de soja na, in een grote beslagkom. Neem de tijd om de eieren goed in het beslag te mixen
- Voeg al handmixent (of gebruik een keukenmachine) de sojamelk toe.
- Mix tot het een goed stevig beslag is
- Vul de spuitzak met het beslag. Leg de spuitzak in een maatbeker. Zo heb je je handen vrij.
- Vet de bakplaat goed in! (Ook ronde 2)
- Vul tot onder de rand het bakblik per donut
- 10 minuten in de oven.
- Laat de donuts afkoelen op een rooster (vet het bakblik nog een keer in en ronde 2 kan er dan in) je haalt ze er heel makkelijk uit.
Het glazuur:
- Je mengt de poedersuiker met soja. Kijk zelf even wat een goede verhouding is. Het moet echt wel een dikkige substantie zijn.
- Je kunt eventueel kleurstof toevoegen. Ik heb een ronde "gewoon wit" gedaan en daarna blauw.
- Het glazuur loopt wat uit, doe er daarom ook gelijk decoratie op.
- Even 10 minuutjes in de koelkast..
Klaar!
Reactie plaatsen
Reacties
Klopt het dat ze naar 10 min. In de oven nog steeds erg zacht zijn van binnen?