Een koemelkvrij en sojavrij recept voor zandkoekjes. Supersnel klaar en echt leuk om te doen! Ik heb zelf allerlei vormpjes verzameld van seizoenen en feestdagen. Zo heb je altijd wat leuks en lekkers binnen handbereik! Varieer met smaken en decoratie, het blijft een leuke activiteit om samen te doen.
Materialen:
Kom en handmixer, keukenweegschaal
Bakpapier, uitsteek vormpjes
Placemat of keukenblad
Eventueel een deegroller(tje)
Belangrijk is dat je van te voren het ei en de plantaardige boter op kamertemperatuur hebt gebracht.
Ingrediënten (genoeg voor 2 keer een bakplaat met koekjes)
200 gram bloem
100 gram fijne suiker
1 ei (kamertemperatuur)
150 gram plantaardige boter, bv violife (kamer temperatuur)
Dit ga je doen:
☆ Mix de boter met het bloem, suiker en het ei. Ik mix eerst met een handmixer daarna met de hand tot er een grote bal ontstaat.
☆ Verwarm de oven voor op 175 graden
☆ gebruik bloem op je werkplek en maak het deeg plat. Steek met vormpjes in het deeg (niet al te dikke, maar zeker niet te dunne) plakjes en leg deze op de bakplaat. Gebruik tussendoor genoeg bloem zodat niet alles gaat plakken. Bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei
☆ in de oven, 15 minuten, 175 graden (met deze hoeveelheid deeg kun je twee rondes maken)
☆ decoreren kan als de koekjes zijn afgekoeld met stiften van dr. Oetker, of maak glazuur net als bij de donuts! (Beetje soja of water en poedersuiker) sprinkles eroverheen etc.. het kan allemaal!
Reactie plaatsen
Reacties